Откриха нелегален мигрант в жабката на кола

Млад мароканец бе открит в арматурното табло на автомобил при опит да влезе нелегално в Европа на границата на северноафриканския испански анклав Мелийя, съобщава Evening Standart. Други трима мигранти пък били заловени само за период от три часа на същото КПП в подобни скривалища в различни коли.

Двама от хванатите африканци били заврени под кората между двигателния и пътническия отсек на автомобилите. 15-годишно момиче пък пробвало да се добере до лелеяната Европа в тайник зад задните седалки на автомобила.

Заловените мигранти стояли часове наред в тесните пространства, изкривени в изключително неудобни пози. Двама от мъжете трябвало да получат медицинска помощ, тъй като показвали признаци на задушаване, дезориентация и силни болки в ставите. По случая са арестувани трима мароканци на възраст 19, 30 и 31 години по обвинения в трафик на хора.

Мароко е основната отправна точка на нелегални мигранти, които се опитват да стигнат до Европа през Мелийя. В най-тясната си част протокът между Северна Африка и континентална Испания е широк едва 7.7 морски мили или 14.3 километра.

Източник: iNFOBS

Сподели с приятели:
loading...

Be the first to comment on "Откриха нелегален мигрант в жабката на кола"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*